Artisti

DANIELA NANE

daniela

S-a născut la Iaşi, iar în prezent este actriţă la Teatrul Bulandra din Bucuresti. La 19 ani a câştigat titlul de “Miss România” la primul concurs de după evenimentele din 1989, participănd la concursul Miss Universe din luna mai 1991, în Las Vegas. Academia de Teatru si Film din Bucureşti a absolvit-o în 1995 la clasa profesorilor Mircea Albulescu, Adrian Titieni, Cătălin Naum. A urmat masteratul Ligii Europeane a Institutelor de Arta din Amsterdam şi Berlin în 1995 şi încă un masterat în Cultură, civilizaţie şi teatru japonez la Catedra teatrala Unesco, în 2012.
A debutat în teatru în iunie 1995, sub îndrumarea regizoarei Cătălina Buzoianu, în spectacolul “Patul lui Procust”, după care au urmat alte zeci de spectacole, precum: „O scrisoare pierdută”, „Scandal la Palermo”, „Fuga” şi noile producţii realizate în regia lui Andrei Şerban – “Omul cel bun din Seciuan” şi în regia lui Alexandru Darie – “Conversaţie după inmormântare”.
Tot în 1995 debutează şi în film, în “Eu sunt Adam”, în regia lui Dan Piţa, urmând roluri în filme de lungmetraj sau de televiziune, românesti sau internaţionale. In filmele regizorilor români a jucat alături de Dorel Vișan, Șerban Ionescu, Maia Morgenstern, Victor Rebengiuc, Florin Piersic jr, iar în producțiile internațional a jucat împreună cu Gerard Depardieu, Harvey Keitel, sir Ben Kingsley, Anthony Delon, Jeremy Irons, Sabrina Ferrilli, Dominique Sanda. In 2009 a lansat pe piata un Cd cu „Povesti pentru Codrin”, în care citeste poveşti celebre, iar în ultimii ani prin Asociaţia pe care o conduce realizează cursuri de actorie pentru copii, spectacole cu şi pentru cei mici, precum şi tabere tematice.
Mare iubitoare a poeziei, a organizat de-a lungul timpului numeroase spectacole, iar în luna octombrie a anului 2014 a susţinut un recital pe scena Festivalului Armonii poetice.

IOANA MARIA LUPASCU

lupascu

Născută la Brăila în 1977, Ioana Maria Lupașcu începe studiul pianului la vârsta de patru ani. Urmeaza Conservatorul “Ciprian Porumbescu”, susținându-și lucrarea de licență la Conservatorul “George Enescu” din Iași. Intre 2001 și 2005 a fost studenta marelui pianist Lazar Berman, la Accademia Europea di Musica, Italia. Maestrul Berman o definea drept “o solista cu imense posibilitati tehnice si artistice”. Câștigătoare, finalistă sau laureată a numeroase concursuri din Romania, Grecia și Turcia, a renuntat la viața competițională în favoarea unei cariere solistice, fiind o prezență constanta pe scene din Italia, România, Elveția, Croația, Slovacia, Lituania, Belgia, Turcia și Spania. In 2005 devine Membră de Onoare a A.R.I. Milano (Associazione Rumeni in Italia). A cântat sub baghetele unor dirijori importanți: Jean Francois Antonioli (Elvetia), Ladislau-Petru Horvath (Italia), Sabin Pautza, Tiberiu Soare, Theo Wolters ( Olanda) . A colaborat cu violoniști de marcă precum Ladislau Petru Horvath , Romel & Victoria Joseph și Florin Paul. Scrisul este o pasiune mai veche a Ioanei Maria Lupascu: în intervalul în care a locuit în Italia a fost corespondent al cotidianulului Monitorul, iar în 2009 a lansat primul său roman autobiografic – „Prințul Baghetei”. In 2007 a lansat CD-ul “Live Piano Solo” (Ed. Libris), iar în 2009 „Piano Recital” la Editura Casa Radio. In 2012 aduce ca inovație scenică alăturarea muzicii clasice, dansului flamenco în spectacolul SEDUCCION. Colaborarea cu dansatorul Lucas Molina continuă în spectacole de muzică simfonică și flamenco. In 2014 colaboreaza cu contratenorul Cezar Ouatu în spectacolul ” Bijuterii muzicale”. Tot în 2014 ia naștere proiectul PianoTango, concerte cu muzică de film și tangouri pentru pian și diferite formații. Este interesată să-și mărească repertoriul concertistic cu lucrări contemporane sau descoperite recent. A realizat spectacole eveniment împreună cu mari personalități ale artei teatrale: Ion Caramitru, George Banu, Daniela Nane, Marian Rîlea, Constantin Chiriac. Deseori este invitată în juriile concursurilor de pian. Din anul 2007 este solistă concertistă a Filarmonicii “Paul Constantinescu” din Ploiești.

COSTIN SOARE

soare

Născut în 1978, Costin Soare este unul dintre cei mai activi si mai implicaţi muzicieni-chitarişti ai generaţiei sale.A susţinut recitaluri solo şi camerale în ţară şi în străinătate; este preşedintele Asociaţiei Culturale Kitharalogos, organizator al „Serilor de chitară” din stagiunea Fundaţiei ACCUMM de la Palatul Şuţu, Bucureşti.
Pasionat de muzică de cameră, este membru permanent al următoarelor formaţii camerale: flaut-chitară, alături de Ion Bogdan Ştefănescu şi voce-chitară şi lăută, alături de mezzosoprana Claudia Codreanu. Este profesor la Colegiul Naţional de Arte „Dinu Lipatti” şi profesor asociat la Universitatea de Muzică din Bucureşti.
Este absolvent al cursurilor de master ale Royal Scottish Academy of Music and Drama – Glasgow, UK, iar în anul 2008 şi-a finalizat studiile (“teacher training program”) la Universitatea de Educaţie (Departamentul de Muzică) din Sapporo, Hokkaido, Japonia (cursuri de dirijat orchestră, analiză-forme muzicale şi orchestraţie), ca bursier al guvernului japonez. În 2011, obţine titlul de Doctor în Muzică, cu menţiunea “Magna cum laudae”, pentru teza de doctorat intitulată „Sonata pentru chitară în perioada 1920-1950 – Generaţia neoromantică”; în perioada martie 2012 – februarie 2013 este cercetător bursier post-doctoral „MIDAS” al UNMB, lucrând la o nouă ediţie a celor „4 suite pentru lăută” (transcripţia pentru chitară) de Johann Sebastian Bach.
Îşi construieşte proiectele muzicale în jurul anumitor idei/concepte; amintim aici câteva dintre acestea: „O voce. O lăută. O chitară.”, „Das Veilchen”, „Noces en los Jardines de Espana” (împeună cu mezzosoprana Claudia Codreanu); „In memoriam Toru Takemitsu”, „Italienesc 100%” (alături de Ion Bogdan Ştefănescu); „Soledades y Encuentros” (alături de violonistul Alexandru Gavrilovici); turneul de recitaluri şi conferinţe „Nocturne şi dansuri”. A participat ca muzician şi regizor secund la spectacolul „Platero y Yo”, regizat de Petru Maier Bianu, după lucrarea cu acelaşi nume de Mario Castelnuovo-Tedesco, pe versuri de Juan Ramon Jimenez. Apare frecvent în juriile concursurilor naţionale şi internaţionale din ţară, unde contribuie descoperirea şi recompensarea tinerilor muzicieni; în 2013 şi 2014 a fost invitat ca profesor la cursurile de vară ale “Academiei Sighişoara”, alături de muzicieni de marcă din ţară şi străinătate.Lansează în iunie 2014 CD-ul intitulat „Nocturne şi dansuri”, cu lucrări pentru chitară solo înregistrate în premieră la noi aparţinând unor creatori ca: J.S Bach, B.Britten şi T.Takemitsu.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s